Още през 18 век руски селянин поставя два световни рекорда, които никой

...
Още през 18 век руски селянин поставя два световни рекорда, които никой
Коментари Харесай

Ето как изглежда бащата на 87 деца – 69 от първата му жена и 18 – от втората (Снимки):

Още през 18 век руски селянин поставя два международни върха, които никой в никакъв случай не е надминавал: броя на родните му деца и броя на близнаците, родени в семейство.

Фьодор Василев е роден през 1707 година в семейство на крепостни селяни в град Шуя, на към 320 км от Москва. Прекарва детството си в село Ведение, близо до манастир, а по-късно е изместен в редиците на държавни крепостни селяни, т.е.

тези, които са били ангажирани с държавни отговорности.Когато е на 18 години, Василиев се дами за първи път. Името на първата брачна половинка не е известно, само че историците настояват, че се е казвала Валентина. Между 1725 и 1765 година брачната половинка му ражда 27 пъти! Ражда общо 69 деца : 16 двойки близнаци, 7 тризнаци и 4 четиризнаци. Удивителното е, че единствено 2 от 69-те деца са умряли.

 многодетен татко

След гибелта на Валентина Фьодор се дами наново за жена на име Анна, която му ражда още 18 деца: 6 двойки близнаци и 2 тризнаци.

 татко на огромно семейство

Много бездетни двойки осиновяват децата на Василев, до момента в който останалата част от фамилията се мести в Москва, където се радват на държавно застъпничество. Експертите споделят, че през днешния ден на планетата може да има към 80 000 потомци на този руснак!

През 1782 година архиепископ Владимир научава за Фьодор и неговите подвизи в спалнята, и беседва за него с императрица Екатерина Велика.

Лично императрицата кани на посетители фамилията, а Фьодор е награден за демографския си принос към Руската империя. Английски търговец, живеещ по това време в Санкт Петербург, споделя в родината си за Василев и публикации за него са оповестени в английската преса.

Учените се съмняват, че Василев е бил толкоз „ необикновено плодороден “, макар че някои допускат, че той има „ ген за повече деца “.

 татко с бебета

„ Звучи като научна фантастика. Искам да кажа, 69 деца? „ Моля! “, декларира Джеймс Сегърс, шеф на Департамента по репродуктивни науки в университета „ Джон Хопкинс “. Този академик счита, че предвид на равнището на медицината през 18 век, това е изцяло невероятно. Според него децата не биха могли да преживеят раждането, камо ли детството.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР